Stille Willie…..een serieuze saaie pief…..en lurken aan lol (lies)….

Zomaar uit het niets staat ze aan m’n bureau, stille willie. Deze keer komt er geluid uit. “Wil je een lolly?”. Ik schrik abrupt op en het duurt even voordat ik met m’n gedachten uit het beleidstuk ben. “Uehhhhh…..ja hoor” stamel ik en ik pak een willekeurige lolly uit het zakje dat ze onder m’n snufferd houdt. Das lang geleden…..maar ach waarom niet. Zonder iets te zeggen draait stille willie zich om en wandelt m’n kantoor uit. Daar zit ik dan met een lolly in m’n handen. Ik staar er naar en vraag me af waar ik verbaasder over ben, de lolly of stille willie die toch stembanden heeft en zomaar m’n kantoor binnenwandelt. Niet dat ik het erg vind hoor, in tegendeel, maar mijn kantoor heeft een nogal figuurlijke hoge drempel aangezien je eerst door het kantoor van de “grote” baas moet voordat je in mijn wahalla bent. Tenminste dat is de conclusie die ik verbind aan mijn weinige interne bezoek. Sommige durven echt amper naar binnen te komen, althans zo lijkt het. Ondanks dat ik rap van tong ben en bij een vroegere werkgever te boek stond als “ice ice baby” (van het liedje, echt? ja echt, ik weet het, tis triest) ben ik nou ook niet echt een “Cruella” of “Eucalypta” en m’n directeur is nou ook niet echt een “Verschrikkelijke Boeman”. Dus ik houd het bij de figuurlijke drempel die een directiekamer nou eenmaal heeft. Gelukkig breken ze binnenkort de muur door en krijg ik m’n eigen tochtgat naar de gang en kan ik mijn “Cruella gehalte” testen.

De lolly bracht jeugdsentiment naar boven. Iedereen lurkt tegenwoordig aan zo’n ding maar het fenomeen was mij voorbij gegaan, althans tot nu. Ik herinner me dat ik als heel klein ukke pukkie altijd moest blijven zitten als ik een lolly verorberde omdat ik nogal eens harder wilde hollen dan dat m’n korte pootjes aankonden. Met als gevolg een paar kapotte knietjes en handjes en dat zou met een lolly wat vervelender uitpakken. Ik moest blijkbaar langer mee. “Straks schiet ie achter in je keel” zei m’n moeder dan altijd, waarop ik me dan altijd afvroeg hoe een lolly kon schieten. De logica ontging me toen compleet zoals van zoveel andere dingen. Ook deden we als “oudere” kinderen wel eens wedstrijdjes wie de meeste lollies in één keer in z’n mond kon krijgen. Ik won uiteraard nooit, ondanks de grote waffel die ik volgens m’n moeder nogal eens had, of zou ze daar iets anders mee bedoeld hebben…..?

Demonstratief steek ik de lolly in m’n mond en lurk er rustig op los terwijl ik verder ga met het lezen van het beleidstuk.

“Mag ik u iets vragen?” Alweer schrik ik op, er staat een keurige, strak in het pak gestoken, man in de deuropening. “Jaawww hoow….sowwy….” brabbel ik al lachend en wijzend op het stokje dat uit m’n mond steekt. De man produceert duidelijk met moeite een flauw lachje op z’n mond en je ziet hem denken….”wat is dit voor een vaag vrouws mens, en dat is de assistente….pffff….. ongehoord”. Gauw leg ik de lolly ergens op m’n bureau. Het blijkt een hoge pief van het hoofdkantoor te zijn. Nadat ik m’n directeur ergens in het kantoor, voor de hoge pief, heb opgespoord kruip ik weer terug achter m’n bureau. Ik kan er de humor wel van inzien, toevallig ben ik die dag strak in een mantelpak, heb ik m’n haar opgestoken en ik zit gebogen over een beleidsstuk van 10 cm dik lurkend aan een lolly. Tja en dan ook nog antwoord geven terwijl je je overmatige speeksel probeert binnen te houden. Probeer het maar eens, hij mocht allang blij zijn dat ik het voor elkaar kreeg om niet “met consumptie” te praten. Helaas kon hij het niet echt waarderen en zag er al helemaal de humor niet van in gezien z’n overduidelijke lichaamstaal. Hij gunde me geen blik waardig bij z’n vertrek. Ik had het geluk dat ik de lollyresten van het beleidsstuk kon krabben en aangezien alles eraan vast bleef plakken lukte dat niet echt waardoor ik een nieuw exemplaar moest opvragen. En nog had ik lol. Wat een saaie pief. Sommige mensen nemen het leven zo serieus, veeel TE serieus als je het mij vraagt.

Leef met Lol…ly!

 

(noot: uit mijn verzameling van eerder gepubliceerde blogs)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: