Sleeping Beauty……..NOT

Daar zit je dan, thuis op de bank met je dekbedje en een kussen. Lijkbleek, ontploft haar, en wallen tot op m’n tenen. Geen televisie want dat is te vermoeiend, niet achter de computer want dat is te scherp aan m’n ogen. Niet lezen want alles beweegt en ik kan me niet concentreren, niet wandelen want m’n tong ligt na 20 meter al op m’n schoenen. Dus gewoon niks doen…de hele dag niks doen, je alleen maar vervelen. En dat alleen maar omdat je niet kunt slapen.

Je wilt slapen maar wat je ook doet …………slapen ho maar! Niet ’s nachts, niet overdag….gewoon niet. Noppes nada. Twee maanden lang heb ik geen oog dicht gedaan en toen was ik het zat………..letterlijk en figuurlijk. Ik beefde, jankte om een scheet en kon niet meer uit mijn woorden komen. Werken was helemaal een drama, ik begon aan iets en wist na tien minuten niet eens meer wat ik aan het doen was. Tja en dan moet je wel een keer naar je huisarts.

Mijn grootste nachtmerrie….ik ga nog liever naar de tandarts. Dus als tussenoplossing koos ik voor de bedrijfsarts, ja wat een held he . Aardige man maar ook hij verwees me naar m’n huisarts. Met zweet in m’n handen ging ik naar mijn afspraak. Gelukkig kreeg ik een zeer vriendelijke vervangster van mij normale huisarts. Ze schreef me slaaptabletten voor, daar zou ik wel van slapen maar ik moest nog wel op zoek naar de oorzaak. Logisch want het was een oplapmiddel omdat ik net een wandelende zombie was. Wel moest ik goed de bijsluiter lezen en overdag absoluut niet dutten of dommelen want dan zou ik m’n dag-, nachtritme helemaal om zeep helpen. Welk ritme….dacht ik nog.

Alleen al van het lezen van die bijwerkingen zou je al bijwerkingen krijgen. De “ik durf niet meer te slikken” bijwerking. Van nierfalen,leverontsteking tot verlammingsverschijnselen…….alles wat je je maar kan bedenken. Ergere kwalen dan dat je op dat moment al hebt.

Nou toch ’s avonds maar innemen die handel want ik was aan het einde van m’n latijn. Ik liggen in m’n bedje. En maar wachten en aan leuke dingen denken…..maar alles behalve slapen. De volgende nacht precies hetzelfde verhaal en na drie nachten heb ik de huisarts nog maar een keer gebeld. Ik kreeg uiteindelijk sterkere slaaptabeltten, daar kon zelfs een olifant nog van in slaap vallen. En voor als de slaaptabletten op waren kreeg ik een ander medicijn. Mijn lichaam maakt blijkbaar een bepaalde stof niet aan (kwamen we na lange tijd achter) en dit medicijn zorgt er dus voor dat ik het wel krijg. De oorzaak was in ieder geval duidelijk…nu de oplossing nog.

Dus met enige nieuwe hoop begon ik met de zwaardere versie van het slaapmiddel. Maar alles wat ik deed…….ik sliep nog niet. Toen werd het de combi van de zwaardere slaaptablet met dat andere medicijn. En ja hoor…………EINDELIJK……..ik sliep, en hoe. De volgende ochtend leek het wel of ik stomdronken was….alles bewoog net een fractie langzamer dan normaal. Het leek wel of ik wolkjes in m’n hoofd had.

Nu slaap ik inmiddels zonder slaaptabletten maar nog wel met het medicijn. Nog een aantal dagen en dan is ook dat medicijn op. Ik ben benieuwd of ik dan weer uit mezelf de stof aanmaak en lekker slaap……..

 

 

(noot: uit mijn verzameling van eerder gepubliceerde blogs)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: