Mijn ontmoeting met een kleine dreumes met smaak

Vermoeid stap ik het vliegtuig uit. Pffff de eerste etappe van mijn reis zit erop. Terwijl ik rondloop op Shanghai Airport grabbel ik alle ingevulde papiertjes bij elkaar uit m’n rugtas en geef ik mijn ogen flink de kost. Wat is het hier toch anders. Overal politie, een beambte schreeuwt in het Chinees tegen een paar toeristen die niet snel genoeg door het poortje heen gaan. Ja goed opletten moet je hier wel.

Bij de douanepost geef ik mijn paspoort en een zooi benodigde papieren af. Nadat ik mijn paspoort terug heb en m’n koffer opnieuw heb ingecheckt begint het lange wachten. Ik heb 8 uur vertraging en ik moest normaal al iets van 5 a 6 uur wachten. Van de luchthaven af mag niet want ik heb geen visum.

Ik installeer me op een bank en zit versuft voor me uit te staren in het niets. Zo moe en duf als een konijn die niet genoeg wortels heeft gegeten (had mijn bril op). Opeens worden mijn ogen iets gewaar. Een klein meisje is op de bank tegenover me gaan zitten en observeert me ongegeneerd. Ze is hooguit een paar jaar oud, erg knap en heeft een pop vast. Naast haar zijn haar medereizigers druk in gesprek. Ze neemt me helemaal in haar op en ik voel me bijna ongemakkelijk. Kinderen zijn altijd zo heerlijk recht door zee. Waarom zou je voorzichtig kijken als het ook duidelijk kan.

Ze gaat net zo zitten als ik, met m’n hoofd steunend in mijn handen en m’n ellebogen op mijn knieën. Ze kijkt me aan en ik lach naar haar en ze lacht terug. Ze mist een paar voortanden en daarom lach ik nog ietsje harder. Zij lacht ook ietsje harder. Een glimlach van oor tot oor is bij beiden het gevolg. Stiekem steek ik mijn tong een stukje uit en giechel, het meisje giechelt eerst en steekt dan ook haar tong uit. Daarna doet ze nog een duit in het zakje en trekt een raar gezicht en ik merk dat mijn gezicht ook niet in de plooi blijft en samen schateren we het uit. Er volgen nog wat rare bekken over en weer en het gegiechel is van ver niet te missen. Het scheelt ons niks, wij hebben schik. De medereizigers van het meisje kijken me aan en kunnen het wel waarderen dat ik en het meisjes schik hebben. Waarschijnlijk vinden ze het allang best dat ze zich vermaakt en niet zoals zoveel kinderen de boel bij elkaar blèrt.

Ze staat op en komt dichterbij zitten. Instinctief weet ze dat praten niet werkt. Ze kijkt me weer lachend aan en wijst naar een beertje aan mijn tas. Ik pak m’n tas en zet deze tussen ons in en druk op de buik van het beertje. Er komt een lachend geluidje uit het beertje en een stemmetje dat ” i love you” zegt en weer schatert ze het uit waarop ik ook weer kostelijk moet lachen.

Haar beentjes raken niet eens de grond en ze bungelen heen en weer geflaneerd door een majo en lakschoentjes. Ze ziet er schattig en op en top gekleed uit. Een klein poppetje met een pop. Ik haal m’n tas weg van de stoel tussen ons en prompt zet ze haar popje er neer. Daar zitten we dan. Met z’n drieën op een rij. Een boerentrien van 31 in spijkerbroek en een duf hoofd met bril, een popje en een klein dametje gehuld in dure merkkleding met gelakte nageltjes.

Ze pakt een zuurtje uit haar zak en biedt me die aan. Het ziet er nogal kleverig uit en ik gebaar dat ze die zelf maar lekker moet opeten. Weer lacht ze en haar kleine vingertjes pulken vlug het papiertje eraf en binnen een paar seconden heeft ze het snoepje in haar mondje gepropt. Weer lacht ze vriendelijk en enigszins verlegen. Ik zie dat het snoepje haar tanden (die paar die ze al wel heeft) blauw gekleurd heeft en ik pak een spiegeltje uit m’n toilettasje en laat het haar zien. Weer moet ze hard lachen en kijkt verwonderd in het spiegeltje. Weer rommelt ze in haar zak, ze pakt er iets uit en voor ik er erg in heb smeert ze lippenstift op haar lippen met een piepklein lippenstiftje. Verwonderd kijk ik naar haar. Zo klein en nu al zo bewust van haar uiterlijk, ongelofelijk. Nadat de lippenstift is opgeborgen wurmt ze zich van de bank af en loopt naar een meneer (ik denk haar vader) en brabbelt wat tegen hem. Prompt staat de man op en pakt iets uit een tas, in de tussentijd komt het meisje heeel dicht naast me zitten en wijst naar de man. De man heeft een fototoestel in z’n handen en het meisje wil blijkbaar met mij op de foto. Opeens ben ik me ook erg bewust van mijn uiterlijk maar dan in negatieve zin. Ik haat op de foto gaan en zeker met een duffe en verlepte kop. Maar het kleine snoetje lacht me vertederend aan en ik besluit maar m’n beste glimlach te geven. Samen worden we vereeuwigd. De man buigt, lacht vriendelijk en gaat weer terug naar de rest van het gezelschap.

Ik wijs naar een vliegtuig en naar haar en ze knikt, ze gaat ook nog weg en ze straalt. Ik pak m’n fototoestel en laat haar wat foto’s zien en ze glundert en giechelt bij het zien van een foto van een zoenende Björn en mij. Ze slaat haar armpjes om zichzelf heen en beweegt heen en weer en wijst naar Björn. Ik begrijp haar en knik. Ze lacht en wijst weer naar Björn en steekt haar duimpje op en ik lach verlegen terwijl ik mezelf hoor zeggen: ” jij hij is heeeel erg leuk”. Het is een slimme dreumes met smaak. Een poosje kijken we samen naar foto’s en ze wijst me nadien aan waar het toilet is. Zonder woorden hebben we toch schik. Totdat m’n nieuwe reismaatje moet gaan. Ze loopt naar me toe en slaat haar armpjes om me heen en ik sla de mijne om haar heen en tik haar zachtjes op haar rug.

Terwijl ze wegloopt kijkt ze achterom en zwaait ze uitbundig en ik……ik zwaai uitbundig terug totdat ze uit het zicht is verdwenen. Met een glimlach op m’n gezicht bedenk ik me dat ik zojuist een ontmoeting heb gehad met 1 van de topmodellen van morgen, dat kan bijna niet anders.

 

(noot: uit mijn verzameling van eerder gepubliceerde blogs)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: