Winden laten, amusement of gene?

Woensdagmiddag 17.00 uur en ik loop door de supermarkt met m’n mandje. Opeens word ik me gewaar van een milieudelict. Een gaswalm bereikt mijn neus en kokhalzend loop ik naar de andere kant van de winkel. Terwijl ik met m’n hand voor m’n neus wegloop hoor ik nog net een meisje tegen een jongen zeggen “gatver Jeroen moet dat nou, kan je dat niet buiten doen ofzo, ik schaam me dood”. Nou daar kan ik wel inkomen. Mijn neusvleugels vallen er zowat af!

En om het feest compleet te maken staat er voor me in de rij van de kassa een man die z’n zakie even ongegeneerd aan het rechtleggen is en naar alle waarschijnlijkheid lukt dat niet zo best aangezien het wel even wat tijd in beslag neemt. Ondertussen heb ik het al helemaal gehad, smerige lucht en dan ook nog zo’n uitzicht.

Ik vroeg me meteen af wat dat toch is met mannen. Voelen die geen gene? Ik denk het niet en dat is wel verklaarbaar. Als jongen van een jaar of 8 a 9 word je zowat door oudere mannen de hemel in geprezen als je op commando scheten en boeren kan laten, sterker nog ze liggen met z’n allen in een scheur van het lachen. Menig ventje heeft trucjes uitgehaald met een gasaansteker waarbij de steekvlammen door de kamer schoten. Je bent pas een echte man als je reeksen van scheten kan laten  of het alfabet kan boeren en het liefste zo hard mogelijk. Vrouwen kunnen de humor van scheten laten op commando niet begrijpen, daar zijn het waarschijnlijk vrouwen voor. Toch vraag ik me af waarom niet. Is het gene? Ik denk het wel want het lijstje van onhebbelijke mannendingen is langer dan alleen scheten laten. Boeren, vies ondergoed, zweetgeur, neuspeuteren, het krabben aan of rechtleggen van hun zakie en het plassen met de bril omhoog horen er ook bij. Allemaal zaken waarvan vrouwen geleerd hebben dat het niet netjes is. Een echte dame doet zoiets niet. En als je er later als vrouw wel vermakelijk om kunt lachen dan word je gezien als een manwijf. Of een ongemanierd en onaangepast mens, ja mens want een meisje of vrouw doet zoiets niet. Pfffff en het rare is……negen van de tien mannen vinden vrouwen die wel scheten en boeren laten niet eens leuk, sterker nog…de meeste knappen er op af. Terwijl ze het als mannen onder elkaar beschouwen als amusement,versterken van de onderlinge vriendschapsband, vermaak van de hoogste plank!

Hmmm vreemde wereld soms toch!

ps. wist je dat de langste wind 2 minuten en 42 seconden duurde…….en ja het was een man….B.Clemmens in 1956 te London.

(noot: uit mijn verzameling van eerder gepubliceerde blogs)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: