Mot ik je ff helpen mevrouwtje?

 

 

 

 

 

 

 

 

De wekker is net gegaan en ik moet eigenlijk mijn bed uit maar het is toch best wel koud, dus ik blijf nog lekker even liggen, en nog even en nog even, totdat ik het echt niet langer kan rekken. Huispak aan , caravan op slot, mijn vreselijke Crocs aan, voortent uit en de regen trotseren die met bakken de hemel uit komt zetten. Op het pad naar het huis glijd ik bijna op mijn toetje maar nog net op tijd herstel ik mijn balans. De dag begint al goed. Met een bibberende hand probeer ik de sleutel in het sleutelgat te krijgen wat natuurlijk niet meteen lukt. Als een verzopen kat kom ik het huis binnen en twee hondjes kijken me aan alsof ik het Monster van Loch Ness ben. Geen tijd voor een fatsoenlijk ontbijt, ik draai zes rondjes onder de douche en kom eronder uit met de shampoo nog deels in mijn haar.  Ik poets mijn tanden met mijn ene hand terwijl ik met de andere de föhn op mijn hoofd laat blazen. Nog een beetje make-up op mijn bleke bekkie, ja je moet wat als je niet wonderschoon bent geëvolueerd, gris de sleutels van tafel en hol de deur uit met mijn koffer rollend achter me aan.

Na zo’n begin van de ochtend kan ik wel wat leuke muziek gebruiken dus ik zet QMusic aan. Keihard blèr en beweeg ik mee met “Het foute uur”. Bij de verkeerslichten moet ik stoppen en de berijder in de auto naast me kijkt me lachend aan. Blijkbaar vindt hij me een lachwekkend vrouwmens en ik realiseer me dat het er vast raar uitziet als je de muziek niet hoort. Iets minder uitbundig vervolg ik mijn weg.

Tot mijn schrik besef ik me dat ik ook nog moet tanken, tja dat kan er ook nog wel bij, ben toch al laat. Aangekomen bij de pomp lukt het me, op de één of andere manier, niet om de slang van de pomp te krijgen, ik morrel wat……en nog wat…… en al vloekend nog wat.“Mot ik je ff helpen mevrouwtje?” hoor ik naast me. Bij een andere pomp staat een man met een busje, duidelijk en echte stoere bikkel en hij kijkt me vragend aan. “Euhhhh neeuhh ’t lukt wel, dank je”  hoor ik mezelf zeggen. Lukt me wel m’n hoela, het duurt nog minstens 5 minuten voordat ik kan tanken! Maar ja, het is niet echt reclame voor ons vrouwvolk en bovendien gun ik hem zijn stoere praatje vanavond tegen z’n maten op de sportschool niet, “heb vandaag nog een hulpbehoevend vrouwtje geholpen met tanken, vrouwen kennen niet alleen niet rijden ook niet tanken hahahaha”, nee ik klungel nog liever een half uur verder dan dat. Of vul ik nu weer van alles op voorhand in, zoals alleen een vrouw dat kan?

Overpeinzend wat ik erger vind, het woord “mevrouw” of mijn gestuntel, lukt het me om mijn barrel vol te gooien en mijn bankrekening substantieel te zien dalen. Ik vervolg de reis naar mijn werk en verbrand mijn mond aan het eerste bakkie leut dat ik drink. Tijdens mijn pauze log ik even in om de statistieken van mijn nieuwe blogsite te checken en rol zowat van mijn bureaustoel! Wow….. meer dan 200 bezoekers…….goeie grutjes, dat is super maar ook wel eng. Nu moet deze semi plattelands troela nog aan de bak ook want ja met 1 blog per maand weet ik zeker dat “mijn” zeer gewaardeerde lezers afkickverschijnselen krijgen en gaan bloghoppen. Dus > to be continued!

3 reacties

  1. Tja, soms heb je van dagen, heel herkenbaar. Maar jezelf gewonnen geven… nooit!

  2. Mamaatje,blijf het leuk vinden om je blogs te lezen....ook best trots als je mamaatje(van wie zal je het hebben....geeeen idee) · · Beantwoorden

    Heerlijk om te lezen schat op naar de miljoen volgers.kus mamaatje

  3. Gaaf Ezra. Ik vind je blog geweldig! Je maakt wat mee op een dag haha. Ik blijf je volgen nichtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: