Heilige zorgt voor rare associaties

Hoe krijgt die “ouwe” het toch ieder jaar weer voor elkaar. Voor een heilige bezorgt Sint me ieder jaar wel verrekt veel stress. Misschien moet ik eens met de Paus in conclaaf over zijn beoordeling. Die van mij komt ook al schrikbarend dichtbij dus die van hem zal ook al wel gepland zijn. Misschien mag ik wat input voor zijn beoordeling aanleveren. Wie weet noemt hij me dan ook over een paar maanden wel in zijn Paastoespraak. “Dank für die Blümen aus Holland en dank für die input für die beoordeling van die Sint“.

Ieder jaar zeg ik tegen mezelf dat ik eerder op pad moet en toch loop ik ook dit jaar weer als een idioot van winkel naar winkel op zoek naar iets wat in de smaak valt bij de gelukkige wiens naam op mijn lootje staat. Op het lijstje stonden wel, rapapaaa…….2 dingen. Stripboeken van “Michel Vaillant” en/of stripboeken van “De blauwjassen” (dat stond er maar dat moest achteraf “De Blauwbloezen” zijn, tja dan kun je zoeken tot je een ons weegt). Stripboeken….. “of all things”. Gelukkig kun je die natuurlijk overal kopen……..NOT. Wonder boven wonder ken ik wel een winkel die tweedehands stripboeken verkoopt. Ja ik weet het, het klinkt misschien wat raar, tweedehands cadeaus, maar aangezien we voor ons lootje het astronomische bedrag van EUR. 12,50 hebben afgesproken komt tweedehands wel goed uit. Dan kom ik in ieder geval niet met 1 lullig stripboekje aankakken. Op zich ook weleens goed, we gooien met z’n allen al zoveel weg wat nog prima is. Speelgoed verdwijnt soms na een paar keer spelen alweer op zolder en kleding of, in dit geval, boeken, idem dito.

Dus moedig en vol energie ga ik van start. Eerst de bewuste boekhandel en het begint gelijk al goed. De vrouw achter de balie van de boekhandel kijkt me wazig aan. “Hoe zegt u? Blauwjassen?”, “ja” zeg ik “zoiets of Blauwhelmen of Blauwhemden, iets in die trant”. “Nooooit van gehoord, u kunt het beste achter in de stellingen gaan zoeken, daar staan alle stripboeken”. Slik, al die stellingen doorzoeken naar iets wat enigszins lijkt op Blauw. Jippie, heb ik altijd al willen doen. Stelling voor stelling ga ik door rijen stripboeken heen en ik vis er een heel stel “Michel Vaillants” uit maar iets met Blauw, anders dan de smurfen, kom ik niet tegen. Dan maar Michel, die heeft het blijkbaar beter gedaan met z’n stripboeken dan die Blauwe hemden, bloezen, jassen, tassen or whatever.

sinterklaas2

Photo: Tomcartoon.be

Naast het cadeautje voor mijn lootje moet ik ook nog op zoek naar 1 man en 1 vrouw cadeautje van ieder EUR 5,00 voor een spel wat we ieder jaar spelen op de avond dat we Sinterklaas vieren. Wat een ramp, normaal als je in de stad loopt zie je allemaal leuke dingen liggen maar ja, om nou al in maart cadeautjes voor Sinterklaas te kopen is ook wat overdreven. En nu, nu het moet, loop ik de zolen onder m’n schoenen vandaan. Winkel in winkel uit. Graaien in aanbiedingenbakken met zwermen mensen er omheen want ja, EUR. 5,- per cadeautje is best lastig.Van alles heb ik in mijn handen gehad. Een lelijke paars/gouden boxershort voor EUR. 4,90. Netjes binnen budget, maar ja, welke maat? Ik probeer te visualiseren wat mijn schoonvader en zwager voor maat nodig zouden hebben. Dit zorgt acuut voor kortsluiting in mijn hoofd dus ik zoek verder. Een telefoonhoesje met een tijgerprintje, ook netjes binnen budget maar nee, teveel Kim Holland associaties en dat in mijn hoofd gecombineerd met mijn schoonmoeder….. “not a pretty picture”. Een lichtblauwe muts met een oranje pompoentje er bovenop. “Ow hemel, straks krijgt m’n vriend die en moet ik ernaast lopen”. Dan worden we zo’n stel waarvan de vrouw 6 meter achter haar man loopt, nee dat lijkt me ook geen goeie deal. Nog een muts maar deze is wit met een zwart randje. Als iemand die opzet ga ik spontaan de introtune van Calimero zingen, “op zijn kop draagt hij een eierdop, o hoi, o hoi” nee dat wordt het ook niet. En zo gaat het nog wel een poosje door, eigenlijk ben ik  best wel een grote zeikerd met cadeautjes kopen merk ik. Toch uiteindelijk, na twee middagen winkel in en winkel uit, strompelen mijn schoonmoeder (ook zij was op jacht) en ik een koffiehuisje in. Moe en voldaan, maar mét al onze cadeaus, bestellen we ieder een dikke vette Latte Macchiato. Missie volbracht! Stiekem lonk ik nog even naar haar tasjes maar helaas kan ik er niet uit opmaken wat haar zoektocht heeft opgeleverd.

sinterklaas

Ook dit jaar hadden we weer een zeer geslaagde sinterklaasavond, we waren wat vroeg maar het weekend kwam beter uit. De cadeaus vielen in de smaak, jehoeeee en het was zo gezellig dat we het met kerst nog eens dunnetjes over doen. Ik heb er nu al zin in. Alleen aan de gedachte van nog meer stress shoppen krijg ik spontaan rode vlekken in m’n nek en blaren op m’n voeten, maar ach de gezelligheid maakt alles goed. Volgend jaar ga ik alleen wel ECHT eerder op pad!

7 reacties

 1. Zuster Klivia · · Beantwoorden

  Oh man, oh man, wat ben ik blij dat ik zo georganiseerd ben. Wij doen aan kerst en ik kan je zeggen dat alle kadootjes al binnen zijn óf deze week bezorgd worden. Alleen nog even leuk inpakken en klaar is Clara -eh Klief-…

 2. ha ha, grappig geschreven Ez. Ik zag je zo rondrennen 🙂

 3. Gelukkig geen tijgerprintje, alleen het idee al zeg. Maar ach dat rondrennen heeft ook wel weer wat vooral als je nadien een lekkere beloning krijgt. Doen we zeker nog een keer al weet ik niet of Santa Claus minder stress bezorgd, nog 3 weken te gaan voor de cadeautjes.

 4. Esther Evertse · · Beantwoorden

  Hahaha, ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat je uiteindelijk gekocht hebt! X

 5. Haha…heerlijk die dingen die je elk jaar weer met jezelf afspreekt…..en uiteindelijjk kom je dan toch weer op het punt dat je je niet aan je eigen belofte hebt gehouden….dat ken ik ergens van 😉
  Je site ziet er super uit!

 6. Leuke schrijfstijl heb je. En volgend jaar toch maar in maart op jacht.

 7. Maar hoe dan ook het blijft een super leuke invulling vd avond het mannen en vrouwen kadootjes spel.,het is ALTIJD LACHEN, GIEREN, BRULLEN.Daar heb je wel wat blaaren voor over ….toch.weer super leuk blog.ik lig weer in een deuk.heeeel herkenbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: