Vrijwillig op excursie naar de Primark

Shop til you drop

“Ben je nog nooit in een Primark geweest?”. De verbazing is af te lezen van het gezicht van mijn schoonzusje. “Euhhh nee” stamel ik, “ik weet eerlijk gezegd ook niet wat dat is”. Mijn schoonzusje weet me te vertellen dat het een vergelijkbare winkel is als de H&M maar bij de Primark (lees: Preimark, op z’n Engels dus) is de kleding nog wat goedkoper. Het schijnt een hele belevenis te zijn om daar te winkelen dus mijn schoonma, schoonzusje en ik plannen een afspraak om daar maar eens te gaan shoppen. Afgelopen vrijdag was het zover. De Truusjes uut het dorp gingen op excursie naar de grote stad.

Nou moet je weten dat ik best graag winkel maar dan wel op mijn manier. Ik weet wat ik nodig heb, stel me daar op in, ga meestal pas ‘s middags en ga alleen naar die winkels die zich in het verleden bewezen hebben (lees: ze verkochten wat ik zocht) en last but not least, ik ga meestal alleen.

Hoe anders was het afgelopen vrijdag. De wekker ging om 07.45 uur! Veelte vroeg zo tijdens de vakantie als je het mij vraagt maar aangezien ik met dan standpunt duidelijk in de minderheid was zaten we om 09.30 uur in de auto op weg naar rappapaa…rappapaa…. Almere ….of all places. Want in Almere was net de nieuwste en grootste Primark van Nederland geopend.

Eenmaal in Almere aangekomen gingen we op zoek naar deze shopping experience. Weinig wisten we toen nog van wat ons te wachten stond maar dat duurde niet lang. Toen ik eenmaal de winkel in het zicht kreeg viel mijn mond open van verbazing. Voor de deur stonden dranghekken en tijdens het passeren van de winkel werden we getrakteerd op halve striptease acts van winkelende dames. Ongegeneerd werden, pontificaal voor de winkelruit, de net bemachtigde shirtjes en vestjes gepast. Eenmaal binnen vroeg mijn schoonzusje hoe laat we weer zouden afspreken bij de roltrap want bij elkaar blijven was geen optie. Wat een profetische uitspraak.

Binnen was het één grote chaos, het leek wel een slagveld. Hele drommen mensen die langs rekjes schuifelden en als je wilde afwijken van het pad dan had je geen andere keus dan je ellebogen te gebruiken. Bij het binnenkomen van de winkel had ik een soort uitklapbare tas meegepakt, handig dacht ik toen nog. Nou wat ik ook probeerde de tas bleef ingeklapt want er was gewoon geen ruimte om er mee rond te lopen in de uitgeklapte vorm. Op een gegeven moment had ik eindelijk al mijn moed bij elkaar verzameld om in een gaatje voor een sieradenrek te duiken, staan er ineens 2 hoog geblondeerde Sally Spectra’s, beiden in een tijgerprint outfitje geperst, naast me. Duwt één van die mokkels me opzij en zegt, in een onmiskenbaar Amsterdams accent, “Ken je niet uitkijjjjken mens, je ziet toch dat wij hier al staan”. Ik weet niet waar ik verbaasder over was, de onbeschoftheid of dat er verstaanbaar geluid uit het tonnetje kwam. Viel me nog mee dat ze er niet “scheer je weg” achteraan zei. Aangezien ze stiletto’s, niveau: 6 hoog achter het raam, aanhad deed ik maar een stapje opzij en liet ik het voor wat het was, ik wilde mijn voetjes nog wat sparen voor de rest van de dag.

Het idee om wat te passen duurde hooguit 2 seconden toen ik de rij voor de paskamers zag. Minstens 60 a 70 vrouw lang, no way hosee  dat deze dame in die rij gaat staan. Vandaar dus al die striptease acts in de winkel. Uiteindelijk vond ik een leuke portemonnee en niet duur, bijkomend voordeel, die hoefde ik in ieder geval niet te passen.

Om ruim op tijd weer bij de roltrap te zijn besluit ik een kwartier voor de opgegeven tijd met de stroom mee te veranderen van richting. Mijn strategie werkt en ik moet nog even wachten bij de roltrap dus ik ga op een muurtje bij het raam zitten. Naast me zit een gedomesticeerde man met een tas op zijn schoot verveeld voor zich uit te staren. Waarschijnlijk is hij meegesleurd door vrouwlief, want ja, gaat hij niet mee dan houdt hij niet genoeg van d’r. Dus daar zit hij dan als een afgetrainde hond die op de buit past. Zijn definitie van leuk winkelen is waarschijnlijk 2 uurtjes naar de bouwmarkt of de comic book store. Geloof me, elke vent die zegt het leuk te vinden om met jou uren en uren kleding, schoenen, lingerie of accessoirezaken af te struinen liegt of is geen echte vent!

Gelukkig voelden de andere dames er ook niet veel voor om in de rij (lees: rijen rijen rijen rijen) voor de kassa te gaan staan en we besluiten de hell te ontvluchten voor een welverdiend kopje leut. Nadien blijkt dat de Primark in de verste verte geen afspiegeling is voor de rest van het winkelgebied van Almere. Dat is verbazingwekkend leuk moet ik bekennen, zeker een shopdagje waard. We hebben er nog heel wat uurtjes leuk gewinkeld, heerlijk geluncht en koffie geleut.

Hoe zou de Primark in de uitverkoop zijn?

een reactie

  1. Hahaha ja zo was het! Ach ja, kan dat ook weer van het lijstje ‘wil ik nog eens meemaken’ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: