Een ontplofte hamster

Met mijn vriend ben ik een avondje naar de sauna, of zoals ze het zo mooi noemen een Sauna-, Wellness- en Beautyresort. Wij hebben het voorrecht dat we vlakbij zo’n resort wonen. Lekker dichtbij en dus ook leuk voor een paar uurtjes op een avond. Aangezien veel mensen rond 17.00 uur a 18.00 uur wel genoeg gestoomd en gegaard zijn en weggaan en anderen dan net aankomen voor de avond, is het in het douchegedeelte rond deze tijd nogal druk. Zo ook deze avond.

Ik heb een plekje onder een douche weten te bemachtigen en buig voorover om mijn shampoofles van de grond te pakken. Terwijl ik buk kijk in naar voren, schrik en kijk gauw weer weg. Zag ik dat nou goed? Volgens mij keek ik net naar een ontplofte hamster van een mevrouw die voor mij onder de douche staat. Ow mijn hemel, wat een pak shag heeft de dame in kwestie in de loop der jaren verzameld. Daar zou je gewoon krulspelden in kunnen draaien, zo lang en zo veel. Ik ben er gewoon een beetje beduusd van. Scheermesjes zijn nou niet echt een nieuwe uitvinding en ontharingscrème is toch echt niet voor je hond of kat. Ik vraag me af wat de mevrouw in kwestie denkt als iemand het over een “Brazilian wax” heeft. Een dure speciale wax voor auto’s misschien? Een kale poes schijnt nogal 2011 te zijn, 2012 staat ook niet bekend om zijn Bosjesmannenlook en ik voorzie ook dit jaar geen trend in een oerbos voor de deur.

ontplofte hamster2

Sommige mensen geven echt helemaal niks om hun uiterlijk of ze hebben een, in mijn ogen, wat vreemde smaak. Maar dan nog, het gaat toch ook om een stukje hygiëne, die viskraamgrapjes komen niet uit de lucht vallen zal ik maar zeggen. Nou weet ik dat sommige dames niet goed tegen scheren of ontharingscrèmes kunnen en ik moet toegeven, rondlopen met snijwondjes en rode bulten is nou ook niet echt charmant. Maar je kunt toch minstens met een schaar de boel wat kortwieken, er bestaan toch ook schaartjes met een rond uiteinde. In een trimsalon gebruiken ze toch ook geen Gillette maar gewoon een trimmer of een schaar. Zouden vrouwen die zich niet scheren of knippen er gewoon geen zin in hebben of zo? Of er de noodzaak niet van inzien? Ik kan me toch niet voorstellen dat haar man, ik neem voor het gemak maar even aan dat de man waarmee ze sprak haar man is, een rondedansje maakt als ze met zo’n ontplofte hamster voor hem staat voor een gezellig avondje vol spannende momenten. Ach ja, misschien houdt hij wel heel erg van vis, wie zal het zeggen.

Wij genieten in ieder geval van een heerlijk relaxed avondje. In het begin moet ik altijd even over een drempel heen. Niet dat ik voortdurend als een schichtig muisje rondloop maar ik ben altijd wel erg blij met mijn badjas en zeer grote handdoek moet ik eerlijk bekennen. Ik snap niet dat er mensen zijn die van hot naar her sjouwen in hun blote niks, zonder een badjas of handdoek. Bovendien is het deze avond enorm koud, brrrrr. Nee, dat is niet mijn ding, lang leve een oversized badjas. Maar weet je wat ik pas echt erg zou vinden, een vriend of collega (lees: de mannelijke variant) tegenkomen in de sauna. Daar moet ik echt niet aan denken. “Hi hallo, hoe is het? Heb je mijn vetrollen al goed gecheckt en mijn mooie cellulitisbenen, zo anders hé zonder kleren?”. Dat is echt mijn ergste nachtmerrie! Dan kan de hele wereld zeggen, “ik let helemaal niet op blote mensen in de sauna” of “je moet jezelf accepteren zoals je bent” het maakt de situatie van onverwachts een bekende tegenkomen er echt niet minder gênant op. Stamelend en ongemakkelijk lachend in je Evakostuum met een rooie kop, je witte hangende theezakjes en je lovehandles die er maar niet af willen, hoeveel je ook sport. God zij dank heb ik het nog nooit meegemaakt en hopelijk blijft dat ook zo.

Advertentie

5 reacties

  1. Hahahahaha lig in een deuk hier heeeel herkenbaar….die heb ik als schoonheidsspeciliste zoooo vaak voorbij zien komen( en erger)..
    Wij noemde ze ontplofte egels of dames met een landingsbaan ala schiphol zuid. Ook hebben we dames gehad die naar een speciale kapper gingen…en zagen we leuke vlindertjes of hartjes….ook waren er dames die graag de landingsbaan een gezellig kleurtje wilde geven …want een grijze muis …dat was te erg…Hoe dan ook het menselijk lichaam blijft ons imponeren hahahah.Laten we over de mannen nog naar even zwijgen.

  2. Zuster Klivia · · Beantwoorden

    Ik doe 150 uitstrijkjes per jaar. Ik weet alles van mutsen. Je wilt niet wéten hoeveel vrouwen alles maar welig laten tieren. Ik moet dan eerst echt met mijn ene hand het schaamhaar weghalen, alvorens ik mijn speculum erin kan steken. Echt heel erg naar. En ik zie ze maar eens in de 5 jaar, je zult die vent van ze zijn :S

  3. Waar geen lucht en licht bij kan , groeit ook niets! Dus niet zo veel naar de sauna gaan!

  4. hahahaha… je weet het mooi te beschrijven Ezra !!

  5. En een mooie bijpassende foto. Als de muis daaronder ook nog tanden had, tja, ik denk dat er dan veel gingen lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: