Maak van stress je vriend!

gestressde kat

 

Soms heb je van die eye openers in je leven. Soms komen ze uit het niets en soms omdat je iets ziet op de televisie of op YouTube. Zo ook pas bij mij. Ik zag een werkelijk geweldig filmpje op YouTube dat op mij nogal indruk heeft gemaakt.

 

 

In de kern komt het er op neer dat; het idee van stress hebben en weten dat dat slecht voor je is, erger is, dan de werkelijk stress. Iemand die helemaal geen stress in zijn leven heeft maar wel gelooft dat heel erg te hebben en dat dit slecht is, heeft veel meer kans op stressgerelateerde ziekten en zelfs  op overlijden dan iemand die werkelijk stress heeft maar dit niet zo ervaart.

Het zit hem hier dus  in je “mindset” net als bij zoveel dingen.

Ik ervaar soms best stress periodes, niet extreem maar zo af en toe zijn er wel periodes dat de druk hoog is. Maar sinds het filmpje is mijn kijk op deze stress anders geworden. De stress is niet zozeer de boosdoener maar “het idee dat ik stress heb en dat dat slecht voor me is” dat is slecht. Dus stress op zich is niet slecht meer in mijn optiek , mijn idee erover is dus anders en daardoor minder schadelijk.  Sterker nog, stress maakt mijn hart tegenwoordig sterker, het maakt me socialer en stress helpt mij tegenwoordig om bepaalde situaties aan te kunnen.

Wil je ook weten hoe dat kan?

Gezondheidspsychologe Kelly McGonigal legt in onderstaand filmpje uit hoe je anders kunt omgaan met stress. Een filmpje met een duidelijke boodschap: onderzoek (o.a. Harvard) toont aan dat stress alleen gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is! Een hele bijzondere boodschap waar je echt even bij stil moet staan. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

 

 

2 reacties

  1. Goede tip!
    Duidelijk filmpje inderdaad, zo zie je maar.

  2. Esther Evertse · · Beantwoorden

    Geweldig en raak wat je schrijft. Erg belangrijk om te weten als de stress de overhand neemt. Je kunt er in veel gevallen iets aan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: