Rust in je interieur brengen

Rust en eenheid in een interieur brengen is best lastig, vaak verzanden we in rommelige hoekjes en door de jaren heen verzamelen we van alles, hoe zorg je dan toch voor eenheid? Hieronder wat tips.

Bedenk eerst wat voor type persoon je bent bij het bedenken wat voor stijl je in je huis wilt. Houd je van felle kleuren of ben je meer van de zachte- of natuurkleuren? Houd je van modern, klassiek, landelijk, stoer, glamour, basic etc.? Kortom bedenk eerst wat er bij je past. Je kunt ook van meerdere stijlen houden en dit combineren. Bedenk vervolgens of er ook nog verschil zit per kamer. Bijvoorbeeld, houd je van felle kleuren maar houd je er ook van om rustig wakker te worden, dan zijn felle kleuren in je slaapkamer of badkamer misschien niet zo’n goed idee.  Pas ze dan gewoon toe in je woonkamer.

Probeer bij het stijlen van je huis een aantal basiskleuren en basismaterialen te kiezen voor het overgrote deel van je meubels, wanden, stoffen etc. Dit zorgt voor rust en eenheid. Met basiskleuren bedoel ik kleuren die  telkens weer terugkomen in je huis en met basismaterialen bedoel ik eenheid in het materiaal dat je gebruikt. Heb je een aantal authentieke houten meubels in een kamer staan dan valt een hoogglans kastje er wat uit de toon bij en het geeft al gauw het gevoel van een bij elkaar geraapt interieur. Des te meer verschillende kleuren en materialen je gebruikt des te  onrustiger het wordt. Je krijgt dan een allegaartje.

Durf met kleur te werken

Persoonlijk houd ik van rustige kleuren zoals grijs, aarde- en natuurtinten. Naast deze kleuren geloof ik ook in de kracht van wit in verschillende variaties. Naast deze rustige kleuren werk ik dan graag met accentkleuren. De accentkleuren pas ik toe in gordijnen, lampenkappen, kussens en bloemen. Het voordeel hiervan is dat ik makkelijk de sfeer van een kamer kan veranderen door de accentkleuren aan te passen. Wie wil nou niet, zo nu en dan eens, op een relatief goedkope manier, zijn interieur veranderen?

Een andere manier om rust in je kamer te houden is het gebruik van grotere accessoires en/of groepjes van kleinere accessoires bij elkaar.  Planten in een interieur kunnen prima maar bedenk wel dat ook de keuze van planten invloed op een stijl hebben, daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat planten volledig stofvrij blijven, anders doen ze eerder afbreuk dan goed aan een interieur. Later zal ik nog eens terugkomen op het gebruik van planten in een interieur. Planten zijn namelijk erg lastig om goed in te passen omdat ze een groot stempel op de sfeer kunnen drukken. Is het je nooit opgevallen dat je op de foto’s  in woonmagazines haast nooit planten ziet?

Hopelijk kun je wat met deze tips. Heb je vragen laat dan gerust een vraag achter bij de “reactie” mogelijkheid onderaan.

6335382828_85700845c3_z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: