DIY haarmasker van Jojoba olie

jojoba haarmasker

Haarmaskers zijn soms er prijzig, maar graag deel ik met jullie een handige manier om zelf een heerlijk haarmasker te maken. Het is heel makkelijk en bijvoorbeeld ideaal om te doen als je lekker een bad neemt. Het is een zeer goede verzorging voor je haar, zowel in de zomer (met invloeden van zon en chloor uit het zwembad) als de winter (vanwege de lagere temperaturen en extra lak ivm de december feestmaand).

Het enige wat je nodig hebt is Jojoba olie (bv. van de Tuinen), een handdoek en een douchekapje.

jojoba haarmasker1

Hierbij de uitleg:

  1. Maak wat Jojoba olie warm in een kommetje in de magnetron, of au bain marie in een glazen schaaltje op een pan met heet water. Ook kan je een zakje met een zipsluiting gebruiken en deze in heet water hangen. Let dan wel op, het water hoeft dan niet te koken. Zorg dat de olie warm is (niet kookt) maar dat je het nog wel met je handen kan aanraken.
  2. Verdeel de olie over je haar en masseer het in. Ergens tussen 1 – 2½ eetlepels is voldoende. Als je lang haar hebt kun je ook de punten in de warme olie dippen zodat ze de olie als het ware opzuigen.
  3. Doe het douchekapje over je haar (stop al je haar er goed onder) en doe de handdoek er omheen zoals je normaal doet als je onder de douche vandaan komt.
  4. Laat het tenminste 20 minuten zitten en spoel het daarna goed uit.

~~~~~

Dat is alles!

Je kunt dit wekelijks herhalen.

Je kunt het masker ook langer laten zitten.

Als je een paar druppels Jojoba olie door je conditioner doet hydrateert het je haar extra en gaat je haar meer glanzen.

%d bloggers liken dit: