De allerlekkerste aardappelgratin

aardappelgratin
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kilo aardappels (geen afkokers)
3 teentjes knoflook
25 gr boter
100 gr geraspte kaas (eigen keus)
125 ml slagroom
125 ml melk
Zwarte peper
Nootmuskaat
Wat sprieten bieslook fijn geknipt
 
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 175 graden.
 
2. Aardappels schillen en in plakjes snijden
.
3. Kook de aardappelen 5 minuten met wat zout.
 
4. Ovenschaal inwrijven met de 3 uitgeperste teentjes knoflook.
 
5. In grote kom, slagroom, melk, nootmuskaat, zout en peper,bieslook en de helft van de kaas door elkaar roeren.
 
6. Doe de aardappels in de knoflookschaal en schenk hierover het room mengsel en schep het door elkaar.
 
7. Bestrooi met de overgebleven kaas en doe er wat klontjes boter over.
 
8. Zet de schaal in de oven voor ca. 25 minuten.

Voorbereiding: verwarm de oven voor op 175 graden
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (oventijd)

Hulpmiddelen
Ovenschaal, aardappelschilmesje, pan om aardappels te koken, knoflookpers, overwanten

Bronvermelding
Smulweb, Marianne Oud.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: