Baileys kerstkoffie

Speciale koffie voor de kerst

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 ml volle melk
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
125 gram pure chocolade
200 ml slagroom
8 kopjes espresso
150 ml baileys
geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering

Bereidingswijze

Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
Klop de slagroom stijf.
Zet 4 glazen klaar.
Maak de espresso.
Giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.

Bereidingstijd:  circa 15 minuten

Hulpmiddelen

Steelpannetje,  zeefje, klopper of mixer om slagroom te kloppen, maatbekertje voor de Baileys, mooie glazen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: