Griekse bifteki met feta

Bifteki met feta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gr varkensgehakt (runder mag ook)
500 gr lamsgehakt
Bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
Gedroogde munt naar smaak (verse = niet lekker)
Knoflook (veel, minimaal een halve bol)
Beetje runderbouillon of beter nog fond
Natrium bicarbonaat (baksoda, vaak bij een Toko te krijgen)
Beetje olijfolie
300-400 gr echte feta
Zout en zwarte peper
 
Bereidingswijze
Meng het gehakt met flink wat zout en peper, geperste teentjes knoflook, peterselie en munt naar smaak. Goed mengen met je handen en afgedekt een half uurtje buiten de koelkast laten rusten. Daarna proeven of de smaken goed zijn en of het zoutig en peperig genoeg is. Anders nog wat zout en peper toevoegen. Voeg 3 theelepels baksoda toe en meng wederom goed. Voeg dan een kopje bouillon/fond toe en meng wederom goed. Door de baksoda wordt het gehakt niet te klef, het zorgt ervoor dat de bifteki sappig wordt in plaats van droog. Als al het vocht goed is opgenomen ga je verder. Verdeel de feta in vier gelijke delen. Wrijf je handen in met olijfolie en verdeel het gehakt in acht gelijke delen. Leg op vier delen gehakt een stuk feta en leg de andere delen gehakt erop. Kneed de bifteki’s tot langwerpige, platte vormen en zorg dat de feta goed in het midden blijft. Kneed en druk dus niet te hard! Verwarm de tafelgrill of grillpan en grill de bifteki’s om en om tot ze mooi donker kleuren en nog donkerdere grillstrepen krijgen.

Bereidingstijd: 30 minuten- 60 minuten(oventijd)

Hulpmiddelen
Grillpan of Tafelgrill, mengkom, knoflookpers
 
Bronvermelding
Smulweb, nmbvv
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: