Ingrediënten (voor 6 personen)
1/2 liter slagroom
300 gr. pure chocolade
6 eiwitten
suiker
beetje zout
beetje versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf.
2. Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout.
3. Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur.
4. Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bij druppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot ′merengue′.
5. Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde.
6. Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Hulpmiddelen
Mixer, pannetje met dikke bodem, koelkast.