Heerlijke brownies

Heerlijke brownies

Ingrediënten (voor ca. 24 stuks)
175 gram pure chocolade
200 gram botter + boter voor het invetten
4 eieren
250 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
½ theelepel zout
150 zelfrijzend bakmeel
Ca. 1 eetlepel bloem voor het bestuiven

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 C.

2. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter en de chocolade in een kleine pan met dikke bodem op een laag vuur of boven een heet waterbad. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur

3. Klop in een kom de eieren met de suiker, de vanillesuiker en het zout met een mixer in ca. 4 minuten tot een dik en romig mengsel. Roer de chocolade door het eimengsel. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het erdoor.

4. Vet een vierkante vorm (25 x 25 cm) of rechthoekige vorm (ca. 20 x 30 cm) in met boter en bestuif hem met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Schep het beslag in de vorm.

5. Bak het gebak op een rooster in het midden van de oven gaar (25-30 minuten); het gebak moet smeuïg zijn en niet droog.

6. Laat het gebak afkoelen en snijd hem in vierkante ‘brownies’.

Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (oventijd)

Hulpmiddelen
Bakblik: vierkante vorm (25 x 25 cm) of rechthoekige vorm (ca. 20 x 30 cm) – Kom – Mixer – Zeef

Bronvermelding
Finnegan’s Irish Pub

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: