Bruschetta’s met tomaat

Bruschetta-Tomaat-Gerecht-3

Ingrediënten (voor 3 personen)
Bakje mini tomaatjes
3 grote takken verse basilicum
Mooie lente ui
P/Z naar smaak
4 eetlepels goede olijfolie
Flinke teen knoflook, gepeld en aan de bolle kant een stukje recht afgesneden
Italiaans brood, liefst brood uit Pulia
Dit is een flink rond witbrood met een hoogte van ca 10 cm en een doorsnee van ca 30 cm (maar anders is casinobrood of stokbrood ook goed)

Bereidingswijze
Snij de tomaatjes in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door.
Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de smaken kunnen mengen.
Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren.
Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook.
Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!
Bereidingstijd: ca. 10-20 min

Hulpmiddelen
Schaal, mes, plank.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: