All I want for Christmas……is my toilet

4902913-witte-winter-sneeuw-landschap-met-lantaarn

Tjonge die ouwe baas had het goed getimed dit jaar, hij zit net op z’n bootje terug naar het warme Spanje en onze daken zijn wit. Aangezien ik in de Metropool van de Veluwe woon ziet het landschap er gelijk prachtig uit. Net een ansichtkaart. Toch wil ik jullie niet al teveel vermoeien met mijn boomknuffelpraat want dat is niet mijn sterkste kant. Nee ik wil het over iets veel boeienders hebben, namelijk over…… drollen, of eigenlijk over…..bevroren drollen.

Zoals mijn, inmiddels trouwe vaste schare, lezers (ik dank u op mijn knietjes) wel weten wonen mijn vriend en ik momenteel bij mijn schoonouders. Dat wil zeggen, we bivakkeren de nachtelijke uurtjes in een caravan in de wei van mijn schoonouders. Om het nog enigszins geriefelijk te maken hebben we een kachel en jawel …..een toilet. Geloof me, zodra je midden in de nacht door weer en wind moet om te kunnen piesen dan ga je je toilet, zeer zeer waarderen. De eerste weken konden we hem namelijk niet gebruiken omdat hij eerst gevuld moest worden met water en andere vloeistoffen. Aangezien mijn wederhelft deze zeer nobele taak op zich zou nemen vond ik dat ik nederig (lees: met krommen tenen) moest wachten totdat hij dat gedaan zou hebben. Na een aantal weken vriendelijk vragen (lees: zeuren), het had ook niet veel langer moeten duren anders hadden mijn interne leidingen gaan sputteren, was het dan eindelijk zover, ons toilet was operationeel. Totdat…….het ging sneeuwen en vriezen. Gevolg, mijn toiletje is gedoemd “out of order” te worden gemaakt. Gek genoeg kunnen pies en drollen bevriezen zo het schijnt, ik heb het nooit getest hoor, maar ja, om dit nou als testcase te gebruiken lijkt me niet zo frisjes. Ik zie me al drollen bikken. Dus er zit niets anders op dan ’s avonds weinig te drinken, een emmer mee te nemen en hopen dat je hem niet hoeft te gebruiken. Arme ikkes, mijn vriend hoeft zelden en hij kan zijn leuter desnoods nog uit het raam hangen, krijg je hooguit wat gele sneeuw van. Mijn delicate derrière zit gelijk vastgevroren aan een emmer, wat een gedoe zal dat weer opleveren en zooooo niet ladylike.

Toch mag ik niet al te veel klagen, allereerst kiezen we er natuurlijk zelf voor om in een caravan te bivakkeren, maar ik mag vooral niet klagen omdat mijn vriend het toilet, als hij vol is, altijd leegt, de schat. En dat gaat natuurlijk niet zoals op een camping, nee gewoon in een normaal toilet met al het gespetter van dien. Zeg maar gerust een k klusje dus.

december-12-2012

Ach toch houd ik heel erg van echte dikke sneeuw, witte geen gele uiteraard en dan niet van die natte bende maar een dik pak en dat ondanks het feit dat ik een enorme koukleum ben. Het geeft gewoon al een beetje een kerstsfeer. Nog een paar weekjes en dan is het kerst. In de tussentijd komt er eerst nog een andere bijzondere datum in zicht, 12 december 2012 of te wel 12-12-12. Niet dat ik vrees voor het einde der tijden ofzo, als dat komt heeft vrezen bovendien weinig zin, nee het is een bijzondere datum omdat wij zo’n repeterende datum nooit meer mee zullen maken. Ik weet het, waarschijnlijk wordt het een dag als alle anderen maar toch wel grappig om je te realiseren. Ik zou zeggen op naar de kerst en toch ondanks de bevroren drollen hoop ik op een witte!

5 reacties

 1. Zuster Klivia · · Beantwoorden

  Oeh, ik ben zó niet jaloers op jullie :S

  Sterkte de aankomende dagen. Hoop dat jullie niet insneeuwen.

 2. Esther Evertse · · Beantwoorden

  12-12-12 staat in je blog, maar de foto staat op 21-12-2012. Beidde datums claimen iets bijzonders te hebben. Ik zie ze ook gewoon als weer een dagl
  En wat het toillet betreft……
  Na 2 weken verbouwing van toillet en badkamer kunnen wij hier thuis ook eindelijk weer op onze eigen wc zitten i.p.v. in een mobiele badkamer op de parkeerplaats.
  Hoe jullie het al zo lang volhouden is een compliment waard! Hebben je schoonouders geen slaapkamer over? Het is toch haast niet te doen met die kou! Het word vannacht -17 graden! Wanneer is jullie eigenhuis af?
  Liefs lief nichtje x

 3. Ach binnenkort merken we vanzelf of de Maya’s gelijk krijgen of niet 😉 Maar om niet naar de wc te kunnen gaan, vind ik een stuk beangstigender. Ik ben nogal een ouwe zeikerd, zie je.

  Leuk blog heb je! Ik heb je meteen toegevoegd aan mijn blogroll. Als je dat niet prettig vindt, laat je het me dan even weten? Groetjes, Kakel

 4. HAHAHA bevroren drollen,misschien een ideetje i.p.v.water en een chemish goedje in de tank te gooien…. .is antivries misschien wat.,die troep die je in de auto gooit en anders misschien een dompelaartje er in doen,kookt de boel wel los hahahaha.
  kus je mama

 5. Wat een lieve reacties allemaal weer! Haha ja hoor Esther mijn schoonouders hebben al een aantal keren aangeboden dat we ook binnen kunnen slapen maar we willen nog wel een beetje privacy ;-). Dus dan maar even doorbikkelen. Wat betreft die datum op de foto en de datum in mijn blog, het klopt inderdaad dat dit niet overeenkomt. En beide data worden inderdaad genoemd als magisch maar het was wat handiger geweest om hier een foto te kiezen die slaat op de 12e hahaha, helemaal waar, beetje onhandig. Misschien pas ik hem nog wel aan, zie nog wel even, maar in ieder geval weet ik nu dat er iemand goed oplet en leest haha. Ow en mama, antivries kan helaas niet dat had ik al uitgezocht 🙂 uiteraard. Ik laat ze niet zomaar mijn toiletje afnemen hihihi.
  Dank voor jullie lieve reactie, erg leuk en ik waardeer het zeer.
  Veel liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: